EN
reburn a cathedral

reburn a cathedral

Jurányi Inkubátorház

Színházi előadás bemutató

Időpontok

Először lángra kaptak az amazóniai esőerdők. Aztán az ausztráliai bozótosok. Aztán Ukrajna, Kalifornia, Görögország. A párizsi Notre Dame. Aztán jött a koronavírus, aztán megint Ukrajna, máshogy. Black Lives Matter, minszki tüntetések, lengyel abortusztörvény, Freeszfe, a család az család, sztrájkoló tanárok. Nyáron lángban állt egész Dél-Európa. Most bizonyos értelemben lángban áll az egész világ.
Ugyanaz a forrongás, ami hatalmas tűzként jelenik meg a világban, érezhetően jelen van az emberekben is. Ahogy egy tűzvész könyörtelenül emészti fel, ami az útjába kerül, úgy a forradalomnak is velejárója a pusztítás: a gyors, hirtelen változás eléréséhez elengedhetetlen a korábbi rendszer azonnali felszámolása. Pusztán a nézőpont más: a tűzvésznek elszenvedői vagyunk, míg a forradalomnak aktív cselekvői.
Az előadás a pusztulás, pusztítás, majd az azt követő újratervezés, újjáépítés kettősségét igyekszik körbejárni a tánc és a kortárs bábszínház kettőséből születő új nyelven.

Előadók: Egyed Bea, Lőrinc Katalin, Nagy Csilla, Nagy Petra Mária, Podlovics Laura
Látvány: Kárpáti Panna
Zeneszerző: Tarr Bernadett
Dramaturg: Nagy Orsolya
Fénytervező: Váradi András
Produkciós vezető: Beke Anna
Rendező: Kovács Domokos

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Az ESZME és a MU Színház közös produkciója.

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, Füge Produkció, ESZME, MU Színház, EMMI, JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház

Időpontok

Jurányi Inkubátorház
(1027 Budapest Jurányi u. 1-3.)
2022.12.16. | 19:00

Betöltés...