EN
MERT OLYAN UNCSI LENNE NÉLKÜLEM - közösségi performansz

MERT OLYAN UNCSI LENNE NÉLKÜLEM - közösségi performansz

Jurányi Inkubátorház

Színházi előadás

Időpontok

közösségi performansz

A Jurányiban van a második emeleten egy terem, az ajtajára ez van írva: Mohácsi - Remete. Minden kedden és csütörtökön kinyílik ez az ajtó kicsivel hat előtt. A terem ilyenkor megtelik olyanokkal, akik szenvedélyesen és elkötelezetten rajzolnak, festenek egy hosszú iskolai vagy munkanap után.

2022 szeptemberében ültem először modellt a Jurányi Rajz - és festőiskola diákjai előtt. Megszeppenve figyeltem őket mozdulatlanul, miközben Fischer Balázs és Mohácsi András korrigálta munkáikat. Szép lassan azt képzeltem, hogy egy előadást nézek:
furcsa, számomra nem ismert mozdulatokkal vettek méretet rólam, hunyorogtak, hadonásztak. Közben beszélgettek egymással, kérdezgettek engem. Zene ment a háttérben, egyszer koreográfia szerű mozdulatok, másszor egy-egy párbeszéd, melyekből jobban megismerhettem a szereplőket. Magával ragadott ez a színházi pillanat, melyben hol én, hol ők voltak a főszereplők.

Performanszunkban arra hívjuk a nézőket, hogy kipróbálják, milyen modellnek lenni, milyen lehet rajzolni, vagy éppen milyen lehet véleményt mondani az alkotásokról. Mindeközben lehetőség nyílik arra is, hogy egy kicsit megismerjük a mellettünk lévő nézőt, vagy, aki előttünk ül és rajzol.

Koncepció: Szántusz Noémi noya
Korrigál: Fischer Balázs 
Rajzolnak: Andó Sára Noémi, Décsi Anna, Egri Borbála, Fazekas Áron, Kamasz József, László Klára, Pillis Blanka, Ruskó Sándor, Simon Eszter, Tóth Ildikó
Dramaturg: Bogya Tímea Éva
Látvány: Darvay Botond
Hanganyag: Bogya Tímea Éva, Szántusz Noémi noya
 

A program hossza: 90 perc - egy szünettel

Időpontok

Betöltés...