EN
Somló Dávid - Mandala

Somló Dávid - Mandala

Jurányi Inkubátorház

Színházi előadás

Időpontok

Az esemény egyszerre közösségi koreográfia, a résztvevőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres színházi térben. Arra keresi a választ, hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot, amikor nem maradt más csak sétálni és hallgatni. Az előadást a résztevő nézők egy lassan kibontakozó folyamat során együtt teremtik meg, a darab zenéjét mozgatható hangszórókon, különböző útvonalak mentén a térben hordozva.

„Mikrokozmosz volna a legtalálóbb egyszavas kritika.” (Alexandra Baybutt, Bellyflop Magazine)

 

"Az eleinte egyénre szabott, befelé forduló, meditatív állapot hamar átcsap a játékot minden oldalról kiélvezni igyekvő, de még mindig szigorú keretek között folyó közösségi performanszba, ahol nem csupán a homo ludens kiteljesedését nyugtázhatjuk, de gondolatban komplex filozófiai kérdéseket is érinthetünk, a szabálykövetéstől, a rendszerbe való betagozódástól a nyitás, a szabadsággal való élés problematikájáig." - Králl Csaba, Élet és Irodalom

 

Koncepció, Kompozíció: Somló Dávid

Időtartam: 60p
Videó: https://vimeo.com/798456168

Több az előadóról: davidsomlo com

 

Somló Dávid egy Budapesten élő hangművész és színházi alkotó. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készített, amelyek mobil hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy, a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásaival már három kontinensen is találkozhatott a közönség többek között a Prague Quadriennale (CZ), a Festival d'Avignon (FR), a FIME Sao Paolo (BR), a Fira Tarrega (ES), az Passage Festival (DK), a D-CAF (EG) a Montag Modus (GER) és az UH Fesztivál (HU) keretében.

Időpontok

Jurányi Inkubátorház
(1027 Budapest Jurányi u. 1-3.)
2023.12.02. | 18:00

Betöltés...